ریشه کلمات اولیه ای که کودکان فرا میگیرند...
خانه ی زبانشناسی
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید امید وارم مطالب مفید باشد.اين وبلاگ با هدف ارائه اطلاعات زبان شناسی به منظور استفاده دوستداران زبانشناسی طراحي شده است اميد است تمامي كساني كه به نوعي از اين وبلاگ بازديد مي نمايند راهنماييهاي خود را از من در جهت ارتقا و رشد روز افزون آن دريغ نفرمايند. .
نويسندگان
دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 20:8 :: نويسنده : رحیمی

 ریشه کلمات اولیه ای که کودکان فرا میگیرند...

ریشه های کلمات اولیه کودکان

ترجمه : مهدی سعید بنادکی

کودکان  معمولا از ۱۲ ماهگی شروع به صحبت میکنند اما مغز آنها پردازش جنبه های مختلفی از زبان را زودتر از این زمان شروع کرده است. بنابراین وقتی کودکان شروع به صحبت میکنند آنها تقریبا صد واژه را میشناسند. آگرچه مطالعه چگونگی فراگیری زبان اول در کودکان کاری دشوار است اما محققان در تلاشند تا دیدگاههای قدیمی در ارتباط با زبان آموزی کودکان را با مطالعات جدید تغییر دهند. این تحقیق در اکتبر ۲۰۰۸ و در مجله روانشناسی Psychological Sience منتشر شد.

کودکان در متمایز کردن صداها و آواهای زبان استعدادبی نظیری دارند. اما با گذر زمان آنها این توانایی را در متمایز ساختن آواهای زبانهای دیگری غیر از زبان مادریشان از دست میدهند. بعنوان مثال کودکان ۶ ماهه انگلیسی قادر بودند تا همخوانهای مشابه در زبان هندی را که در انگلیسی وجود ندارد، شناسایی و از یکدیگر تمییز دهند. در حالیکه کودکان ۱۲ ماهه از این توانایی برخوردار نبودند.

از دهه ۱۹۸۰ تا بحال دانشمندان بر این عقیده بودند که کودکان کمتر از ۷ سال به همخوانها و واکه های زبان مادریشان توجه خاصی میکنند و حتی زمانهاییکه زبانی غیر از زبان مادریشان را بشنوند نیز این اتفاق می افتد. اما امروزه و در مطالعات اخیر دانشمندان بیشتر به این موضوع مپردازند که کودکان چگونه توانایی آموختن و تحلیل کردن تمامی کلمات را دارند؟ این تحقیق نشان میدهد که کودکان نه تنها آواهای گفتار را می آموزند بلکه شکل شنیداری لغات را نیز یاد میگیرند. به این دلیل کودکان نه تنها از اجزاء سازنده کلمات آگاهی دارند بلکه تمامی لغات را نیز از نظر شکل و فرم میشناسند.این شکل شنیداری لغات به کودکان این شانس را میدهد تا دامنه لغات خود را گسترش داده و نتیجتا در آینده باعث یادگیری آسانتر و افزایش دانش گرامری کودکان خواهد شد.

کودکان از حدود ۸ ماهگی شروع به یادگیری فرم های آوایی (Phonological Forms) و دگرگونیهای اصوات در زبان می کنند و در این سن قادر به بازشناختن آنها هستند، در حالیکه شاید معنای خود کلمه را هنوز نمی شناسند. این آشنایی با لغات باعث افزایش و گسترش دامنه لغات کودکان میشود. مطالعات جدید  نشان داده است که یک کودک ۱۸ ماه که با فرم کلمه (Word Form) آشناست بهتر میتواند معنای آن لغت را بیاموزد و آنرا از لغات دیگر با صداها و تلفظ های مشابه تمییز دهد.

شناخت شکل واژگان شاید بتواند به کودکان در استنباط اینکه زبان چگونه کار میکند، کمک کند. به عنوان مثال یک کودک ۵/۷ ماه نمی تواند تشابه یک لغت را با آهنگها (Intonations) تشخیص دهد و یا اینکه اگر کلمه ای توسط یک مرد و بار دیگر توسط یک زن بیان شود نمیتواند به تشابه این دو پی ببرد و بفهمد که این زن و مرد یک کلمه را بیان کرده اند. در حالیکه در سن ۱۰ ماهگی اگر یک کلمه با آهنگهای مختلف و توسط گویشوران متفاوت گفته شود، کودک براحتی تشخیص میدهد که در تمامی موارد یک واژه گفته شده است. نکته دیگری که دانشمندان در این تحقیق به آن رسیدند این بود که اگر چه کوکان قادرند بین واکه های بلند و کوتاه زبان مادریشان تفاوت قائل شوند اما آنها این تفاوت را جزئی از قواعد و قوانین زبان توصیف میکنند. به عنوان مثال یک کودک ۱۸ ماه آلمانی tam - taam را دو کلمه متفاوت انگاشت در حالیکه یک کودک 1۸ ماهه انگلیسی این دو کلمه را یکسان پنداشت.

سوالی که در اینجا مطرح میشود آنست که محققان چگونه می فه�ند که کودکان درباره شکل و فرم کلمات چه می دانند در حالیکه این کودکان هنوز قادر به حرف زدن نیستند؟

یکی از روشهایی که مورد استفاده قرار میگیرد بر پایه این حقیقت است که کودکان و اطفال دوست دارند به تصاویر و اشیایی که ما به آنها اشره میکنیم، نگاه کنند. در این روش و در هنگام آزمایش، محقق کاملا و با دقت بسیار حرکات چشم کودک را هنگامیکه به دو شکل یا شی مختلف (مثلا یک سیب و یک سگ) نگاه میکند، زیر نظر دارد.مثلا محقق نام یکی از دو شی را میبرد و مواظب است که کودک به شی درست نگاه میکند یا نه؟ در این هنگام محقق به آرامی یکی از آواها را تغییر میدهد مثلا بجای dog میگوید tag و کاملا مراقب است که عکس العمل کودک نسبت به این تغییر چگونه است. آیا کودک به عکس سگ نگاه میکند ؟ آیا زمان نگاه کردنش به عکس سگ کمتر میشود؟ و یا اینکه آیا نسبت به این تغییر در کلمه بی تفاوت است؟

نتیجه این مطالعات آن بود که اگر یکی از آواهای کلمه ای اشتباه تلفظ شود کودکان به آن شی نگاه نمیکنند. یعنی وقتی به جای dog گفته شود tag آنها به عکس سگ نگاه نمیکنند. و نتیجه مطالعات جدید نشان میدهد که کودکان در یک سالگی قادرند تا تلفظ اشتباه در لغت را تشخیص دهند.

این تحقیق جدید در فراگیری زبان اول توسط کودکان نشان میدهد که کودکان شکل بسیاری از لغات را می آموزند و سپس به جمع آوری اطلاعات درباره چگونگی استفاده از این فرمها می کنند. محققان خاطر نشان میکنند که " این فرمهای لغات word forms اساس و پایه دامنه لغات کودک در مراحل ابتدایی است. و همچنین به کودک در یادگیری گرامر ، سیستم تلفظ و نظام آوایی زبان کمک میکند"

بعلاوه بین عملکرد کودک در یادگیری لغات و آنچه کودک در آینده از زبان مادریش می آموزد رابطه ای وجود دارد. نویسنده این تحقیق خاطر نشان میسازد که " آزمایش توانایی کودکان بسیار خردسال در تفسیر زبان گفتاری چه با شناسایی لغات جدید و چه با درک جملات ، ممکن است باعث دستیابی به نکات حساستری از نتایج درباره زبان کودکان گردد."

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





پيوندها
  • ساعت رومیزی ایینه ای
  • رقص نور لیزری موزیک

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان خانه زبانشناسی و آدرس linguistics4all.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 25
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 25
بازدید ماه : 38
بازدید کل : 2802
تعداد مطالب : 54
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1